Seni toppama jäänud e-konsultatsiooni valik laieneb

Hanneli Rudi
, head of Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsti juurde pääsemine võib võtta aega.
Arsti juurde pääsemine võib võtta aega. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui seni said perearstid kasutada kaheksa eriala puhul  võimalust pidada e-konsultatsiooni abil nõu suurhaigla spetsialistidega, siis järgmisest aastast liituvad sellega uued erialad.

«Perearstiabi arendamisel on meie prioriteediks suurendada perearsti võimalusi oma patsientide ravi terviklikul jälgimisel ja koordineerimisel,» teatas haigekassa juht Tanel Ross. Uuest aastast laieneb e-konsultatsiooni erialade hulk, mis võimaldab perearstil edaspidi konsulteerida lisaks juba teenuste loetelus olemasolevale kaheksale erialale konsulteerida ka kardioloogia, gastroenteroloogia, ortopeedia, onkoloogia, allergoloogia-immunoloogia eriala arstidega.

«E-konsultatsiooni erialade laiendamine võimaldab lisaks arstidevahelisele kiiremale infovahetusele tõsta ka ravikvaliteeti ning säästa patsiendi aega,» oli Ross veendunud.

E-konsultatsiooni teenuse väljatöötamisel loodeti, et see võiks asendada umbes 30 protsenti eriarstiabi vastuvõttudest. Selle käivitumine läks loodetust aeglasemalt, sest suuremad haiglad polnud sellest esialgu huvitatud.

2013. aastal alustas haigekassa e-konsultatsiooni teenuse rahastamist uroloogia ning endokrinoloogia erialadel. 2014. aastaks lepiti kokku saatekirja ja vastuse nõuded ning alustati e-konsultatsioonide rahastamist kopsuhaiguste, reumatoloogia ja kõrva-nina-kurguhaiguste erialalning 2015. aastal pediaatrias, neuroloogias ja hematoloogias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles