Eestis ei müüda enam kolme ravimit

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: Panther Media/Scanpix

Eestis lõpetatakse antidepressandi Remeron Soltab 15 mg ja 30 mg tablettide, vähiravimi  Farmorubicin PFS 2 mg/ml süste- või infusioonilahuse ning kõrgvererõhutõve raviks kasutava ravimi Isoptin retard 120 mg 20 tabletiga pakendi müümine. 

Antidepressandi Remeron Soltab 15 mg ja 30 mg suus dispergeeruvate tablettide toimeaine on mirtasapiin, kirjutab ravimiamet oma kodulehel. Ameti sõnul jäävad müügile teiste tootjate samas ravimvormis ja annuses mirtasapiini sisaldavad preparaadid.

Samuti lõpetatakse Eestis rinnaangiini ja kõrgvererõhutõve ravimi Isoptin retard 120 mg 20 tabletti sisaldava pakendi turustamine. Ravimi toimeaine on verapamiil. Müügile jääb sama ravimi sadat tabletti sisaldav pakend.

Eesti apteekidest ei leia enam ka vähiravis kasutatavat Farmorubicin PFS 2 mg/ml süste- või infusioonilahust, mille toimetaine on epirubitsiin. Müügile jäävad teiste tootjate samas ravimvormis ja annuses olevad epirubitsiini sisaldavad preparaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles