Massöör: tava- ja alternatiivmeditsiin võiks üksteist täiendada

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Massaaž leevendab lihaspingeid.
Massaaž leevendab lihaspingeid. Foto: SCANPIX

Pikaaegse kogemusega massöör hindab iga kliendi vajadusi individuaalselt ning peab inimeste tundmist selle töö puhul heaks eelduseks.

«Massaaži peamine ülesanne on kõikide kehasüsteemide tasakaalustamine,» ütles ligi 20-aastase massöörikogemusega Merike Joosani.

Joosani on ajapikku kujundanud oma käekirja ning kliendist lähtuvalt põimib kokku mitmesuguseid massaažiliike ja oskusi. «Klassikaline massaaž on segatud spordimassaažiga, lisan hulka punktimassaaži ja kiropraktika võtteid, mis omakorda segunevad kupumassaaži ja reikiga,» avaldas ta.

Naine on ka ise suur alternatiivse ja Hiina meditsiini austaja, samuti meedik ning neid teadmisi kombineerides leiab inimese kaebusele sobivaima lahenduse. Joosani arvates peakski tava- ja alternatiivmeditsiin teineteist täiendama, kuid on ka ette tulnud, et massaažilauast on ta inimese arsti juurde või lausa esmaabisse saatnud.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles