Eriarstide vastuvõtukohti tõmmatakse kokku

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väiksema kandi rahval tuleb aina sagedamini Tallinnasse või Tartusse arsti juurde sõita.
Väiksema kandi rahval tuleb aina sagedamini Tallinnasse või Tartusse arsti juurde sõita. Foto: Peeter Langovits

Vaid ühel patsiendil kümnest ei tule pärast maakonnahaiglas eriarsti vastuvõtul käimist minna edasi enamasti kas Tallinna või Tartusse suurhaigla eriarsti vastuvõtule ja uuringutele.

«Mis mõte on korraldada kohapeal vastuvõtte, kui rohkem kui 90 protsendile ütleb eriarst niikuinii, et minge kliinikumi?» arutles Tartu Ülikooli kliinikumi juhatuse liige Mart Einasto. «Selle mõttetu vaheetapi võiks tõesti ära jätta,» tõdes ta, arutledes haigekassa plaani üle tõmmata maakondades eriarstiabi vastuvõtte kokkupoole ja anda nende mõttekuse üle otsustamine pigem suurtele haiglatele.

Haigekassa saatis novembri algul haiglatele kirja, et uuest aastast võiks maakonnahaiglad jätkata kaheksa eriarsti erialaga ise ning ülejäänute osas võiks eriarsti vastuvõttude maakonnakeskustes korraldamine jääda eelkõige regionaalhaiglate kanda. See tähendaks, et maakonnahaiglad saaksid selle võrra vähem ja suured rohkem raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles