Haiglate liit: haigekassa eelarve ei vasta kuidagi patsientide vajadustele

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglate liidu juhatuse esimees Urmas Sule
Haiglate liidu juhatuse esimees Urmas Sule Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Haiglate liidu hinnangul seaks haigekassa 2016. aasta eelarve praeguse versiooni heaks kiitmine ohtu raviasutuste võimekuse täita kollektiivlepinguga võetud kohustusi ja tooks kaasa tervishoiuteenuste kättesaadavuse tuntava languse.

Liidu nõukogule saadetud materjalidest nähtub, et eelarve projekti esimese ja teise lugemise vahel on eriarstiabi eelarvet vähendatud täiendavalt 7,5 miljoni euro võrra, teatas haiglate liidu juhatuse esimees Urmas Sule Med 24-le.

«Haiglate liidu jaoks on sellised arengud arusaamatud. Oleme seisukohal, et eriarstiabi krooniline ja kasvavas mahus alarahastamine situatsioonis, kus tõenduspõhiste kaasaegsete tervishoiuteenuste tagamiseks vajalik ressurss tuleb katta just eelkõige sellelt eelarverealt, ei vasta mingilgi moel ei patsientide ega ka ühiskonna reaalsele vajadusele,» leiab Sule. «Kirjeldatud mõju puudutab ka elutähtsate teenuste tagamist.»

Liidu hinnangul seaks eelarve praeguse versiooni heaks kiitmine ohtu raviasutuste võimekuse 2014. aastal sõlmitud üleriigilise kollektiivlepinguga võetud kohustuste täitmise ja tooks kaasa tervishoiuteenuste kättesaadavuse tuntava languse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles