Hea massööri leidmine muutub lihtsamaks

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Massööri juurde minnes peab tal kindlasti olema kutsetunnistus
Massööri juurde minnes peab tal kindlasti olema kutsetunnistus Foto: SCANPIX

Ametikooli lõpetanud massööridele hakatakse väljastama eluaegseid kutsetunnistusi, mis annavad garantii professionaalseks teenuseks.

Sihtasutuse Kutsekoda juures tegutsev Tervishoiu ja sotsiaaltöö kutsenõukogu otsuse alusel sai Eesti massaaži- ja teraapiakool (EMTK) õiguse anda massööri eriala lõpetajatele esmakordselt Eestis tähtajatu kutse.

Kutse on tähtajatu  ja kutseoskusi ei ole vaja rohkem tõestada. «Esimene tähtajatu kutse omandamine leiab aset 2016. aasta juunis. Julgustan kõiki huvilisi meile teadmisi omandama tulla,” ütles massaaži- jateraapiakooli direktor Martin Ilves.

Ilvese sõnul näitab tähtajatu kutse, et EMTK koolitatud massöörid on oma ala vaieldamatud professionaalid ja kliendile garanteeritakse kvaliteetne teenus: «See võimaldab klientidel paremini orienteeruda massaažiturul ja teha massööri valikul tasakaalukaid ja põhjendatud otsuseid. Lisaks klientidele võidab ka tööandja, sest esitatud lõputunnistus tähtajatu kutse märkega annab tööandjale teada, et lõpetajal on olemas kõik kutsealased kompetentsid, mis on kontrollitud.»

Kutseeksami sooritamine on alates 1.septembrist 2016 kõigil kutsekooli lõpetajatel kohustuslik. Varasemalt kutse saanud lõpetajatele ei anna seadus paraku võimalust tähtajatut kutset tagantjärgi saada.

Eesti massaaži- ja teraapiakool pakub maailma tasemel massaaži- ja teraapiakoolitust ning oma valdkonna liider Eestis ja Baltimaades. EMTK tegutseb alates 2000. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles