Rootsi kliinik koostas kondoomide mõõdupuu

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsi noortekliinik lõi spetsiaalse mõõdulindi, et aidata noortel leida just enda peenisele sobiv kondoom.

Tegemist on spetsiaalselt välja töötatud mõõdulindiga, mis ei mõõda mitte suguorgani pikkust, vaid ümbermõõtu, kirjutab Local. Kliinikust läbi astunud patsiendid saavad lisaks mõõdulindile kaasa ka sobiva suurusega kondoomi. Kondoome pakutakse mõõtudes 49 kuni 64 mm.

«Põhiline põhjus, miks kondoom vahekorra ajal maha tuleb või puruneb, on asjaolu, et valitud on vale suurusega kondoom,» selgitas noorte kliiniku medvend Eddie Sandström. Ta lisas, et peenise mõõtmise puhul on oluline meeles pidada, et erekteerunud ihuliikmel tuleb mõõta ümbermõõtu, mitte pikkust. Kliiniku mõõdulint näitab tulemust millimeetrites ning lisaks mõõtmisvahendile saavad külastajad kaasa ka soovitusi kondoomide valimisel.

Selle kampaaniaga soovib kliinik juhtida tähelepanu kondoomi kasutamise vajalikkusele ning võimalikule suguhaiguste levikule.

Rootslaste juhend kondoomide valimiseks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles