Eesti Õdede Liidule valiti uus president

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Õdede Liidu uus president Tiina Teder.
Eesti Õdede Liidu uus president Tiina Teder. Foto: Meeli Küttim

Täna valiti Eesti Õdede Liidu kongressil liidu uueks presidendiks senine juhatuse liige Tiina Teder.

Täna valiti Eesti Õdede Liidu kongressil liidu uueks presidendiks senine juhatuse liige Tiina Teder.

Pean oluliseks jätkata õdede liidule omast initsiatiivikust tervishoiuvaldkonnas ning olla avatud ja usaldusväärne partnerorganisatsioon, kes esindab võrdväärselt nii õendus- kui ka hooldustöötajaid,» ütles Eesti Õdede Liidu uus president.

Tederi sõnul ohustab õdede puudus ja suur töökoormus tervishoiuasutustes Eesti tervishoiusüsteemi ja tervishoiuteenuste kvaliteeti. «Peame jõudma mõistlikule kokkuleppele õdede ja hooldustöötajate töökoormuse osas, see on sama tähtis kui õendus- ja hooldustöötajate järjepidev alamtunnitasu tõus,» lisas ta. Teder oli ainus kandidaat Eesti Õdede Liidu presidendi kohale.

Tiina Teder kuulub Eesti Õdede Liitu alates 2003. aastast, aastatel 2006-2014 oli ta õdede liidu volikogu esimees ja Tartumaa piirkonna juht. Tiina Teder töötab on siiani Tartu Ülikooli Kliinikumi keskkonnaosakonna juhatajana ja on kliinikumi koolituskeskuse kuraator ja lektor. 2007-2014 töötas Tiina Teder kliinikumi infektsioonikontrolliteenistuse õena ning enne seda samas erakorralise meditsiini osakonna õena ning SA Tartu Kiirabi õena. Tiina Teder lõpetas Tartu Tervishoiu Kõrgkooli 2003. aastal.

Tiina Teder on olnud mitmete koolitusprojektide, õendusvaldkonna töörühmade ja koostööprojektide puhul eestvedaja ning Eesti Õdede Liidu esindaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles