Arstide liit: valitsuse haiglatöötajate koondamise ettekirjutus on loogikavastane

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid.
Arstid. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Arstide liidu hinnangul on valitsuse ettekirjutus tööealise elanikkonna vähenemise tõttu haiglates töötajaid koondada loogikavastane, sest rahvastiku vananedes arstiabi vajadus suureneb, mitte ei vähene.

Arstide liit nõustub Tartu Ülikooli Kliinikumi nõukogu liikme professor Kiiveti arvamusega, et seda ei ole võimalik teostada ja ilmselt on tegemist eksitusega, teatas liit.

Liidu liikemete hinnangul ei vähenda haiglate tugipersonali koondamine kindlasti riigivalitsemise kulusid, sest haiglad ei ole riigieelarvelised asutused, neile maksab patsientidele osutatud arstiabi eest haigekassa. 

«Haigekassa vähendab oluliselt eriarstiabi mahtu, kuid suurhaiglate lepinguid kärped tõenäoliselt ei puuduta, nii et need on töötajate koondamiseks kõige ebaloogilisem valik,» ütles arstide liidu ekspresident Andres Kork. Ta lisas, et Eesti tervishoiu üks suuremaid probleeme on arstide ja õdede ülemäärane töökoormus, mis võib tugipersonali koondamisel veelgi kasvada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles