Analüüs: peretoetuste sidumine arstikülastustega pole otstarbekas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valitsuskabinetis tutvustamisel olnud analüüsi kohaselt ei ole peretoetuste sidumine perearsti külastamisega otstarbekas.

Valitsus sai neljapäevasel kabinetinõupidamisel ülevaate sotsiaalministeeriumi poliitikaanalüüsist peretoetuste maksmise sidumise kohta perearsti külastamisega ning lapsetoetuse rahalise väljamakse kaupade ja teenustega asendamise kohta, teatas valitsuse pressiesindaja BNS-ile.

Analüüs leidis, et peretoetuste väljamaksmise sidumine perioodilise perearsti külastamisega ei ole otstarbekas ning laste tervise regulaarse jälgimise ja abivajavate laste tarbeks peaks looma kuni kuueaastastele lastele tervisekontrollidel põhineva seiresüsteemi. Süsteemi aluseks on seadusandlikud muudatused, mis tagavad, et iga vastsündinu määratakse perearsti nimistusse.

Juhul, kui laps tervisekontrollis ei käi ning perearstil ei õnnestu perega ühendust saada, käsitletakse seda abivajava lapse juhtumina lastekaitseseaduse kontekstis. Lastekaitsetöötaja hindab lapse ja pere toimetulekut ning viib läbi juhtumikorralduse vastavalt 1. jaanuaril jõustuvale lastekaitseseadusele.

Tagamaks lapsetoetuste jõudmise lapseni, leiti analüüsi käigus, et mõistlik on jätkata senist praktikat, kuid seda tuleks täiendada seadusandlike muudatustega, mis loovad võimaluse maksta peretoetusi paindlikumalt lapse tegelikule kasvatajale või kohalikule omavalitsusele eestkostjana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles