Vaktsineerimine päästis lapse leetritest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leetrid.
Leetrid. Foto: Wikimedia Commons

Kui eile teatas terviseamet, et 12-aastane laps on ilmselt emalt saadud nakkuse tõttu jäänud leetritesse, siis tänaseks on selgunud, et tänu vaktsineerimisele laps siiski seda nakkushaigust ei põe.

12-aastane koolilaps, kellel kahtlustati haigestumise järel leetreid, osutus pärast laborianalüüsi leetrite suhtes negatiivseks, teata terviseamet.

Laps oli leetrite vastu vaktsineeritud vastavalt immuniseerimiskavale, mis näeb ette vaktsineerimise aasta vanuselt. Revaktsineerimine peaks kavakohaselt toimuma 13-aastaselt, kuid ettevaatuse printsiibist lähtuvalt vaktsineeriti lapse klassikaaslased kohe pärast kahtluse ilmnemist.

Ühekordne vaktsineerimine annab kaitse 85-90-le protsendile vaktsineeritutest, pärast  teise annusega vaktsineerimist tekib kaitse 99-l protsendil.

Terviseameti teatel on kolm Eesti elanikku viimase paari nädala jooksul haigestunud leetritesse, esimesed kaks haigestunut tõid tõve kaasa Indoneesia reisilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles