Miks inimene ei suuda toiduga piiri pidada?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühholoog Uku Vainik.
Psühholoog Uku Vainik. Foto: Kristjan Teedema

Mõned inimesed ei suuda söömist piirata, sest paljud toiduga seotud valikud tehakse mõtlemata ning minevikus on olnud kasulik söömisega liialdada.

Tartu Ülikooli psühholoogia doktorant Uku Vainiku uurimistöö põhjal tajuvad ka Eesti inimesed sageli, et nad söövad liiga palju või kipuvad lemmiktoiduga liialdama. «Väga vähesed inimesed on vaid füsioloogilistel põhjustel ülekaalulised,» selgitas Vainik. 

Tema sõnul on inimestel instinktid, mis tekitavad tunde, et kui toit on hästi kättesaadav ja odav, tasub seda olukorda ära kasutada. Samuti tehakse paljud toiduga seotud otsused neile mõtlemata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles