Eestisse jõudnud leetrid muutsid vaktsineerimisvastaste meelt

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine
Vaktsineerimine Foto: Mihkel Maripuu

Leetrite jõudmine taas Eestisse pani meelt muutma need lapsevanemad, kes varem olid laste vaktsineerimise keelanud.

Saaremaa koolides on käimas vaktsineerimise periood, kus vaktsineeritakse ka leetrite vastu., kirjutab Meie Maa. Tegu on traditsioonilise vaktsineerimisega ja hetkeolukorraga Eestis see seotud ei ole.

Kui varasemalt on osad vanemad vaktsineerimisest keeldunud, siis Saaremaa ühisgümnaasiumi (SÜG) kooliõde Maria Aas tõdes, et mõne lapse vanem, kes paari aasta eest oma võsukese vaktsineerimisest loobus, on tänavu siiski tagantjärele lapse leetrite vastu vaktsineerima saatnud.

Näiteks jõudis kooliarsti kabinetti üheksanda klassi õpilane, kelle vanemad olid tema vaktsineerimise seitsmendas klassis keelanud.

«Selliseid juhuseid on just sel aastal,» tõdes kooliõde. Tänavu MMR vaktsiinist keeldujaid siiani SÜGi seitsemendike hulgas ei olnud. MMR vaktsiin on nii leetrite, mumpsi kui ka punetiste vastu. Ometi on jätkuvalt keeldujaid üheksandate klasside seas, keda vaktsineeritakse difteeria, teetanuse ja läkaköha vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles