Vähiravifondi juht pälvis tunnustust Eesti meditsiini mõjutajana

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähifondi juht Toivo Tänavsuu.
Vähifondi juht Toivo Tänavsuu. Foto: Sander Ilvest

Äripäeva Meditsiiniuudiste toimetus kuulutas 15. detsembril välja 2015. aasta kõige mõjukama inimese oma valdkonnas.

Meditsiinimõjutaja 2015 tiitli pälvis Põhja-Eesti Regionaalhaigla erakorralise meditsiini kirurg Peep Talving, teise koha sai vähifondi «Kingitud elu» juhataja Toivo Tänavsuu ja kolmanda koha Eesti Perearstide Seltsi president Diana Ingerainen, teatas vähifond «Kingitud elu». Eelmisel aastal kolmanda koha pälvinud Tänavsuu oli esikolmikus juba teist aastat.

Meditsiinimõjutajad kuulutati eile välja konverentsil Meditsiin 2016, mis on iga-aastane sündmus tervishoiu liidritele ja arstidele. Konkursi nominentide hulgas oli terve rida mõjukaid ja tunnustatud valdkonna esindajaid, teiste hulgas tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, perearstid Diana Ingerainen ja Ruth Kalda, kardioloog Lembi Aug, kirurg Peep Talving ja  Tallinna abilinnapea Merike Martinson. 

 «See, et arstid ja meedikud tunnustavad vähiravifondi tegevust, teeb suurt rõõmu. Tavaliselt eelistatakse hääletada teiste arstide poolt ja ka võitjaks on igal aastal saanud arst, ehkki kandidaatide seas on palju olnud ka ametnikke, farmatseute jne. Toivo Tänavsuu tunnustamine näitab, et hääletajad on nõustunud toimetuse kaaskirjaga, milles me hindame vähiravifondi panust raskete haigete aitamisel,» ütles Meditsiiniuudiste peatoimetaja Kadi Heinsalu. «Meil pole olnud varem nende aasta jooksul põhjust ühtegi mittetulundusühingut või vabatahtlikku esile tõsta. Seega on vähiravifondi tegevus erakordne.»

«Kõrge reiting arstide silmis on suur tunnustus kogu fondi perele – meie vabatahtlikele, nõukogule ning kõikidele annetajatele ja koostööpartneritele. Arst tahab teha oma patsiendi heaks igas olukorras kõik, mis veel võimalik. Fond on ulatanud viimase õlekõrre seal, kus haigekassa abikätt enam ei jätku,» sõnas vähiravifondi «Kingitud elu» juhataja Toivo Tänavsuu, kes pälvis eelmisel aastal samal konkursil kolmanda koha. «Tänu lahketele annetajatele oleme jätkuvalt saanud toetada kõiki, kes fondist on abi palunud ning vastavad meie sihtgrupile.»

Meditsiiniuudised valib aasta mõjukamat persooni juba aastast 2008. Toimetus valib välja 10 inimest, kellest on olnud lõppeval aastal kõige rohkem juttu ja paneb need lugejatele hääletada. Kandidaatide poolt said hääletada Meditsiiniuudiste tellijad. Tellija peab olema isik, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. 

Vähiravifond «Kingitud elu» on sel aastal toetanud 52 inimest ning annetustena kogunud kokku üle 500 000 euro. 

 SA Hille Tänavsuu Vähiravifond «Kingitud elu» on asutatud 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi poolt. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid Eesti Haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele tehtud annetustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles