Naine sai korraga kaks paari ühemunaraku kaksikuid

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalias nägi korraga ilmavalgust kaks paari ühemunaraku kaksikuid - teretulemast maailma!
Itaalias nägi korraga ilmavalgust kaks paari ühemunaraku kaksikuid - teretulemast maailma! Foto: Vikki Grant/picture alliance/moodboard

Õnnelik sitsiillanna sünnitas korraga kaks paari ühemunaraku kaksikuid.

Eriti haruldane komplekt nelikuid – kaks poissi ja kaks tüdrukut – sündisid 4. detsembril Genovas asuvas Gaslini lastehaiglas, kirjutab thelocal.it. Haigla lootemeditsiini ja -kirurgia valdkonna juht Dario Paladini sõnul on tegemist harukordse sündmusega, mida on küll varem juhtunud Ameerika Ühendriikides, kuid mitte Itaalias ja võib-olla ka mitte Euroopas.

Sitsiiliast pärit Marie Antonietta ja tema mees Andrea said nelikud Catania haiglas teostatud kehavälise viljastamise abil.

Olgugi, et paari hoiatati, et nelja lapse kandmine korraga on tavaliselt emale ohtlik ja soovitati aborti teha, nii et alles jääks vaid üks paar kaksikuid, otsustas abielupaar jätkata sellega, mida nemad kutsuvad seikluseks, ja otsisid abi nimetatud Gaslini haiglast.

Beebid, kelle nimed on Vittoria, Costanza, Geremia ja Marcantonio, nägid keisrilõike teel ilmavalgust 31. rasedusnädalal. Kuigi nad kaalusid sündides vähe, on kõik neli last hea tervise juures.

Aasta eest sünnitas USA osariigis Utah’s kaks paari ühemunaraku kaksikuid Ashley Gardner, kes sai abikaasa Tysoniga lapsevanemaks samuti kehavälise viljastamise abil. Tema tõi ilmale kaks paari tüdrukuid. 2013. aastal sündis kaks paari ühemunaraku kaksikuid – kõik poisid – USAs Texase osariigis.

Kuigi sarnastest juhtumitest on USAs teada antud ka varem, on sellise sündmuse juhtumise tõenäosus üks 70 miljonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles