Üleskutse firmakinkidest loobumiseks tõi vähiravifondi üle 60 000 euro

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vähiravifond «Kingitud elu» kutsus ettevõtjaid juba oktoobris tegema firmakinkide asemel annetust vähihaigete heaks. Üleskutse on seni toonud annetusi ligi 50 firmalt kogusummas üle 60 000 euro.

«Oleme südamest rõõmsad ja tänulikud iga annetuse eest. Kavatseme sel nädalal ka sümboolse üllatusega kõiki toetanud ettevõtteid meeles pidada,» ütles fondi juhataja Toivo Tänavsuu. 

«Kingitud elu» on sel aastal toetanud 52 inimest ning kogunud annetustena kokku üle poole miljoni euro. Kogutud annetustest toetab fond vähihaigeid, kes on jäänud riikliku ravikindlustuse «vihmavarju» alt välja.

«Meie jaoks on see absoluutne rekord veidi rohkem kui pooleteise aasta jooksul, mis me tegutsenud oleme. Eelmisel aastal jäid annetused alla 250 000 euro, seega on nii annetuste kui ka abitaotluste arv plahvatuslikult kasvanud,» selgitas Tänavsuu. Ta rõhutas, et fond on jätkuvalt motiveeritud toetama kõiki, kes nende poole taotlusega on pöördunud ja sihtgruppi kuuluvad ning rahastama ka neid ravisid, mis on fondi abil käima lükatud ja edukaks osutunud.

Abivajajate heaks on panustanud mitmed Eesti firmad nagu Utilitas, Eltel Networks, Eften Capital, Interstudio, Elisa Eesti, Ekspress Meedia, G4S Eesti, Husqvarna Eesti, Favor, Mootor Grupp, DHL Estonia, Age McCann jm. Omapoolse annetuse on teinud ka mitme firma töökollektiivid, näiteks Swedbanki Liivalaia kontori töötajad ning väga paljud eraisikud.

Kaks ettevõtet toetasid küll fondi annetusega, kuid soovisid ka oma kliente meeles pidada. Sel puhul toetasid pagaritööstused Marmiton ja Reval Kondiiter fondi piparkookidega, mille rahalise annetuse teinud firmad said omakorda klientidele kinkida. Näiteks 10. detsembril glasuurisid ja pakkisid vähiravifondi ja G4Si päkapikud enam kui tuhat pakki piparkooke G4Si klientidele. Igalt pakilt annetab turvafirma vähihaigetele ligi viis eurot.

Ehkki jõulud ja aastalõpp on ukse ees, on fondi üleskutse jätkuvalt jõus ning firmadest annetajate nimekiri täieneb veelgi. Näiteks palus üks riigiasutus fondilt annetuskasti, et panna oma töötajate poolt kokku jõulukorjandus vähihaigete heaks. Ettevõtjad ning eraisikud on fondi toetanud ka heategevuslike helkurite ostmisega.

Vähiravifond jätkab sel nädalal ka avalikku annetuste kogumist kaubanduskeskustes. Näiteks 23.detsembril on fondi vabatahtlikud väljas nii Stockmannis kui ka Ülemiste, Rocca al Mare ning Kristiine keskustes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles