Prantsusmaal kaovad sigaretipakkidelt logod

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal jäävad sigaretipakid peagi logodeta.
Prantsusmaal jäävad sigaretipakid peagi logodeta. Foto: Martin Rickett/PA Wire/PA Images

Prantsusmaal jõustus uus seadus, mis jätab sigaretipakid logodeta.

Sel neljapäeval võeti Prantsusmaa parlamendis vastu seadus, mis nõuab, et 2016. aasta maist oleksid kõik sigaretipakid logovabad, kirjutab ajaleht The Guardian. Võimul olevate sotsialistide ja roheliste seadus sai teoks vaatamata opositsioonis olevate konservatiivide ja tubakasõprade pahameelele. Brändi nimi jääb sigaretipakkidele küll alles, kuid see tuleb kirjutada väikeste ühesuguste tähtedega.

Maailma Terviseorganisatsiooni hinnangul suitsetab Prantsusmaal ligikaudu neljandik täiskasvanutest ja umbes kolmandik teismelistest. Üheksa aasta eest keelati Prantsusmaal vastuolude saatel suitsetamine suletud avalikes kohtades nagu baarid ja restoranid.

Eelmisel kuul tõsteti Pariisis kahekordseks trahv sigaretikonide mahaviskamise eest. Linnas, kus tänavapühkijad korjavad igal aastal kokku ligikaudu 350 tonni suitsukonisid, maksab nende mahaviskamine nüüd 68 eurot.

Eelmisel aastal pakkus Prantsusmaa sotsiaal- ja terviseminister Marisol Touraine suitsetajate arvuks terves riigis 13 miljonit. Suitsetamine põhjustab Prantsusmaal ligikaudu 78 000 inimese surma ja on kõige olulisem enneaegse surma põhjus.

Prantsusmaal järgmise aasta maist kehtima hakkav seadus on väga sarnane Austraalias vastu võetud õigusaktidega.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles