Tuulerõugetesse on tänavu haigestunud üle 6000 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulerõuged on tavaline lastehaigus, mille tagajärjel tekivad nahale villid ja koorikud. Ohtlikke tüsistusi tekitab see vastsündinutele.
Tuulerõuged on tavaline lastehaigus, mille tagajärjel tekivad nahale villid ja koorikud. Ohtlikke tüsistusi tekitab see vastsündinutele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu 11 kuuga haigestus tuulerõugetesse üle 6000 inimese, mida on pea 23 protsendi võrra vähem kui mullu samal perioodil.

Haigestumine tuulerõugetesse vähenes ligi 23 protsendi võrra. Tänavu 11 kuuga registreeriti 6003 haigusjuhtu, mullu samal perioodil 7787, selgub terviseameti andmetest.

Muudesse viirusentsefaliitidesse ja -meningiitidesse haigestumine vähenes 33,3 protsendi võrra.

Mumpsi haigestumine vähenes 3,3 korda, leegionärihaigusesse 37,5 protsendi võrra ja meningokokknakkusesse 33,3 protsenti.

Samas on pea poole võrra kasvanud haigestumine läkaköhasse. Kui eelmisel aastal haigestus läkaköhasse 11 kuuga 40 inimest, siis tänavu samal perioodil registreeriti 58 haigusjuhtu.

Sarlakitesse haigestumine kasvas 13,7 protsendi võrra: tänavu 11 kuuga registreeriti 382 haigusjuhtu, mullu samal perioodil 336 haigusjuhtu.

Samuti kasvas haigestumine pneumokokknakkusesse 30,6 protsendi võrra. Tänavu on tuvastatud 81 haigusjuhtu, eelmisel aastal samal ajal 62 juhtu.

Haigestumine H. Influenzae nakkusesse suurenes 35,5 protsendi võrra, samas ei ole tänavu registreeritud ühtegi meningiidi ja septitseemia haigusjuhtu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles