Suguhaigustesse nakatumine on oluliselt vähenenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suguhaiguste vältimiseks tuleb kasutada kondoomi.
Suguhaiguste vältimiseks tuleb kasutada kondoomi. Foto: Mihkel-Markus Mikk / Õhtuleht

Suguhaigustesse haigestumine on tänavu oluliselt vähenenud, selgub terviseameti nakkushaiguste 11 kuu ülevaatest.

Võrreldes 2014. aasta sama perioodiga, on tänavu haigestumine süüfilisse vähenenud 31,2 protsendi võrra. 11 kuuga registreerisid meedikud 22 haigusjuhtu, mullu samal perioodil oli 32 haigestumist.

Haigestumine gonokokknakkusesse vähenes 9,5 protsendi võrra. Tänavu on tuvastatud 114 haigusjuhtu, eelmisel aastal 126 haigusjuhtu.

Suguliselt levivatesse klamüüdiahaigustesse haigestumine on vähenenud 11,2 protsendi võrra. Tänavu on registreeritud 1249 haigusjuhtu, mullu 1407.

Haigestumine viirushepatiitidesse vähenes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 26,5 protsendi võrra. Tänavu 11 kuu jooksul registreeritud kroonilise B-viirushepatiidi haigusjuhtude osakaal moodustab 9,3 protsenti (24 haigusjuhtu) ja kroonilise C-viirushepatiidi osakaal 82,6 protsenti (213 haigusjuhtu) registreeritud hepatiitide üldarvust. Registreeriti üks E-viirushepatiidi haigusjuht.

Tänavu 11 kuu jooksul avastatud HIV-nakkuse juhtude arv on väiksem 9,2 protsendi võrra. Registreeritud HIV-tõve juhtude arv on eelmise aastaga sarnane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles