Perearst: alkohoolikutega tegelemist ei tohiks panna perearsti õlule

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholi liigtarvitamine võib tuua kaasa tervisekahjud.
Alkoholi liigtarvitamine võib tuua kaasa tervisekahjud. Foto: Panther Media

Viimsi perearst Sergey Saadi leiab, et iga algatus, mis on seotud alkoholivastase poliitikaga, on positiivne, kuid kindlasti ei tohiks alkohoolikutega tegelemist panna perearstide õlule.

Dr Saadi rääkis ajakirjale Perearst antud intervjuus, et alkoholi tarvitamine on kultuuri lahutamatu osa ning iga algatus, mis on seotud alkoholivastase poliitikaga, on tema jaoks positiivne, kirjutab meditsiiniportaal Med24.

Samas leiab ta, et oleks puhas raha raiskamine koolitada perearste ja -õdesid, kuidas tulla toime juba ilmselge kuritarvitajaga.

«Motiveeriv intervjueerimine on hea, aga kasutegur jääb ebapiisavaks. Kuni ükskord saab valmis alkoholivastane vaktsiin, mida tehakse sünnitusmajas kõigile, võiksid selle probleemiga tegeleda lapsevanemad, kool ja süsteem,» rääkis ta.

Süsteemi all pidas perearst silmas eeskätt riiklikku institutsiooni, mis tegeleks selle probleemiga põhjalikumalt kui praegu Tervise Arengu Instituut. «Senikaua jäävadki need «strateegiad kuni aastani 2020» jne ainult strateegiateks. Perearsti roll on siin tagasihoidlik ning tema ainukesest tööriistast, moraalilugemisest, ei piisa,» ütles dr Saadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles