Batuudil juhtub järjest rohkem õnnetusi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Batuut
Batuut Foto: Artur Sadovski/Postimees

Lastearstide sügiskonverentsil räägiti muu hulgas sellest, et järjest enam õnnetusi leiab aset batuudil hüpates ja vigastused, mis seeläbi tekivad, on üsna rasked.


Tallinna lastehaigla arst Lia Kasuk ütles, et tänavu on batuudil hüppamise tagajärjel toodud ainuüksi sellesse haiglasse juba 20 last.

Vigastused, mis batuudil hüpates tekivad, on tohtri sõnul tavaliselt küllalt tõsised. Need on enamasti luumurrud, mis sageli vajavad operatsiooni. Kahel korral oli tegu koguni puusaluu murruga, mis on eriti raske vigastus.

Enamasti juhtuvad õnnetused selle muidu nii lõbusa atraktsiooniga seetõttu, et puudub turvavõre või siis hüppavad koos suure vanuse- ja kaaluvahega lapsed.

Talinna sotsiaal- ja tervishoiuameti asejuhataja Ene Tomberg soovis lapsevanematele südamele panna, et batuudil lõbutsejaid ei tohiks jätte järelevalveta ja vanemate inimeste silm peaks neil kogu aeg peal olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles