Leetritesse nakatumise oht ei ole veel möödas

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leetritesse nakatumist aitab vältida vaktsineerimine.
Leetritesse nakatumist aitab vältida vaktsineerimine. Foto: Erik de Castro/Reuters/Scanpix

Terviseameti hinnangul on tõenäosus, et keegi sel aastal leetritesse nakatub, küll väike, kuid oht ei ole täielikult möödas.

Viimane leetritesse nakatumise juht registreeriti Eestis 4. detsembril, kirjutab terviseamet oma Facebooki lehel. Kuna leetritesse nakatumise peiteaeg on maksimaalselt 21 päeva, siis tuleb terviseameti hinnangul oodata kaks korda 21 päeva möödumist viimasest registreeritud haigusjuhtumist, enne kui saab kindlalt öelda, et haigusesse nakatumise ohtu enam ei ole.

Kuigi teine osa 21-st päevast veel möödunud ei ole, kasvab iga päevaga tõenäosus, et uusi juhte enam juurde ei tule. Aastale võib sel juhul terviseameti sõnul joone alla tõmmata teadmisega, et kokku registreeriti 2015. aastal neli leetritesse haigestumist. Kolmel juhul toodi haigus kaasa reisilt: ühel korral Araabia Ühendemiraatidest ja kahel korral Indoneesiast. Ühel juhul oli tegu riigisisese nakatumisega.

Tänaseks on kõik sel aastal Eestis leetritesse haigestunud paranenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles