Meestearst: suguhaigustesse nakatumise vähenemist ei paista

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See, et kondoom kaitseb nii suguhaiguste kui soovimatu rasestumise eest, on üldiselt teada. Asjaolu, et nakkuste levikuks on teisigi viise kui kaitsmata seksuaalvahekord, võib aga tulla üllatusena.
See, et kondoom kaitseb nii suguhaiguste kui soovimatu rasestumise eest, on üldiselt teada. Asjaolu, et nakkuste levikuks on teisigi viise kui kaitsmata seksuaalvahekord, võib aga tulla üllatusena. Foto: Panther Media/Scanpix

Kui terviseameti andmetel vähenes tänavu oluliselt suguhaigustesse nakatumine, siis Tartu ülikooli kliinikumi meestearsti sõnul meestekliinik seda infot kahjuks kinnitada ei saa.

«Ajaperioodil 2013 kuni 2015 on meie patsientide klamüüdiasse nakatumine püsinud stabiilsena,» kirjutas oma sotsiaalmeedia kontol Tartu ülikooli kliinikumi meestekliiniku meestearst Margus Punab.

Ta lisas, et taas on kasvanud haigestumine gonorröasse ning kiiresti kasvab ka haigestumine uude suguhaigusesse genitaalmükoplasmoosi (mycoplasma genitalium).

Punabi sõnul seisneb terviseameti statistika häda selles, et amet kogub infot käsitsi kirjutatud teatiste teel. «Kuna tänapäeva IT-st läbiimbunud keskkonnas pole see enamikule arstkonnast vastuvõetav, siis jääbki info edastama,» kirjutas Punab.

Ta lisas, et uuris täna olukorda ning suure tõenäosusega muutub seis hiljemalt järgmise aasta keskpaigaks. Punab avaldas lootust, et statistika paraneb, kui teavitusi hakatakse edastama otse laboritulemuste alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles