Lapsed satuvad haiglasse 1,7-promillise joobega

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa noori kipub alkoholiga liialdama.
Osa noori kipub alkoholiga liialdama. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi Tallinna lastehaiglasse toodi tänavuste jõulude ajal vaid üks joobes poiss, ei näita see fakt reaalset olukorda.

Kuigi jõulude ajal viidi Tallinna Lastehaiglasse vaid üks joobes laps, toodi sinna 28. detsembri seisuga 2015. aastal kokku 41 alkoholijoobes alaealist. Jaanipäeval ei vajanud ükski laps alkoholi tarbimise pärast Tallinna Lastehaiglas turgutamist ja seega võib väita, et pühade ajal ei satu lastehaiglasse tavalisest rohkem joobes lapsi.

«See arv ei näita siiski tegelikult reaalset olukorda linnas ja Harju maakonnas,» ütles Tallinna Lastehaigla vastuvõtuosakonna juhataja Helke Nurm, kelle sõnul on see üksnes fakt selle kohta, kui palju alkoholijoobes noorukeid on toodud haiglasse, mitte selle kohta, kui palju noori tegelikult alkoholi tarbib.

Lastehaiglasse sattunud noorte vanus oli 11–15 aastat ja nende veres oli alkoholi 0,8 – 2,9 promilli. Keskmine joove oli 1,7 promilli. Kuigi tüdrukuid peetakse tavaliselt paimateks kui poisse, oli sel aastal alkoholimürgistusega haiglasse viidud noorukite seas rohkem just tüdrukuid (24 tüdrukut ja 17 poissi).

Tallinna kainestusmaja teatas, et sinna joobes alaealisi pühade ajal ei viidud, sest kainestusmajja jõuavad vaid täiskasvanud. Purjus lapsed antakse reeglina kas vanematele üle või viiakse tugeva mürgistuse korral lastehaiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles