Riik lubab südamearstidega läbi rääkida

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeeriumi sõnul ei ole südamehaigetel patsientidel muretsemiseks põhjust.
Sotsiaalministeeriumi sõnul ei ole südamehaigetel patsientidel muretsemiseks põhjust. Foto: Ivan Alvardo/Reuters

Kuigi Eesti Kardioloogide Selts on haigekassa säästuplaane tugevalt kritiseerinud, väidavad haigekassa ja sotsiaalministeerium, et ravi kvaliteet tuleval aastal ei halvene.

«Arstide ja patsientide jaoks ei lähe uuest aastast olukord halvemaks ning südamehaiged saavad jätkuvalt kaasaegset ravi,» teatas sotsiaalministeerium Facebooki vahendusel.

«Hindame arste kõrgelt ning meditsiinilised otsused jäävad jätkuvalt arstide, mitte ametnike teha,» kirjutab sotsiaalministeerium. Haigekassa teinud erialaseltsi esindajatele ettepaneku jaanuaris kokku saada, et arutada kardioloogiliste teenuste osutamise protsessi üle.

Hindade ja rahastamise tingimuste ülevaatamine on sotsiaalministeeriumi sõnul tavapärane tööprotsess, mis raviteenuse kvaliteeti ei muuda. Erinevate raviviiside ja meditsiiniseadmete hindade ajakohastamisega soovivad sotsiaalministeerium ja haigekassa enda sõnul tagada teenusele ja maksumaksjale õiglase hinna ning patsiendile vajalikud teenused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles