Kuressaare haigla keeldus kiirabiauto andmisest Kaitseliidule

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei korraldatud lastelaagris said õnnetuses viga kaks poissi. Kiirabi. Illustreeriv foto.
Politsei korraldatud lastelaagris said õnnetuses viga kaks poissi. Kiirabi. Illustreeriv foto. Foto: Tairo Lutter

Sel suvel sai Kuressaare haigla kaks uut kiirabimasinat ja jutuks oli, et vana kiirabimasin võiks anda Kaitseliidule, kuid haigla nõukogu keeldus sellest.

Kuigi maavanem Kaido Kaasiku sõnul oli juttu sellest, et varem Kuressaare haiglale kuulunud 2004. aasta Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI võiks üle anda Kaitseliidule, otsustas haigla nõukogu masina hoopis oksjonil maha müüa, kirjutab Meie Maa. Auto alghinnaks on oksjonil 3500 eurot ja riigiasutusena ei saa Kaitseliit seal osaleda.

Maavanem Kaido Kaasiku sõnul on kahju, et kiirabiauto ei jää maakonna huve teenima, sest masinat oleks saanud kasutada õppustel ja ehk ka suuremate ürituste turvamisel. Heategu oleks tema arvates olnud just enne pühi omal kohal, eriti arvestades, et Naiskodukaitse osaleb aktiivselt paljudel maakonna üritustel ja tuleb abivajajatele alati vastu.

Kaitseliidu staabiülema sõnul tehti otsus kiirustades, sest Kuressaare haigla senine juht Viktor Sarapuu pidi otsuse Kaitseliidule teatavaks tegema enne ametist lahkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles