Haigekassa nüsib korralikult ravimahte

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare haigla uus juht Märt Kõlli loodab asuda haigekassaga ravimahtude vähendamise plaanide osas läbirääkimistele.
Kuressaare haigla uus juht Märt Kõlli loodab asuda haigekassaga ravimahtude vähendamise plaanide osas läbirääkimistele. Foto: Sander Ilvest

Haigekassa kavatseb Kuressaare haiglas rahastada senisest vähem ambulatoorse eriarstiabi ravijuhtusid, statsionaarse taastusravi mahtu vähendada aga poole võrra.

Kui esimeseks poolaastaks olulisi muudatusi senises lepingumahus ette näha ei ole, siis teisel poolaastal on planeeritud ambulatoorse eriarstiabi – neuroloogia, pulmonoloogia, reumatoloogia – juhtude vähendamine, vahendab Saarte Hääl.

SA Kuressaare Haigla juhatuse liige Märt Kõlli rõhutas, et leping haigekassaga ei ole alla kirjutatud ning on veel vara kommenteerida võimalikke muudatusi haigla töös, sealjuures seda, kus kärbetel kõige suurem mõju oleks. «Räägime haigekassaga läbi, et asi läheks teistmoodi, kui nemad seda praegu näevad,» kinnitas Kõlli.

Saare maavanem Kaido Kaasik, kes näeb selles järjekordset sammut ääremaadel elu järjest välja suretada, tõdes, et juba praegu on erialaarsti juurde saamine Saaremaal raske ning saartelt mandrile arsti juurde minna oleks saarte elanikele tülikas ja kulukas ettevõtmine: «Ega see ole nii nagu Raplas või Paides, et käin korraks supsti Tallinnas ära!»

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles