Läti lapsi tabas koolipuhvetis šokk

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti koolides pandi põlu alla nii võileivad kui ka liiga soolased sinep ja ketšup.
Läti koolides pandi põlu alla nii võileivad kui ka liiga soolased sinep ja ketšup. Foto: Toomas Huik

Kuna sellest aastast alates on Lätis paljude toiduainete müük koolipuhvetis keelatud, siis nii mõneski koolis ootasid lapsi ees tühjad riiulid.

Läti meedias hakkasid ringlema fotod koolipuhvetite tühjadest riiulitest, kus väljas on vaid mineraalvesi ja piim, kirjutab mixnews viitega TV3 uudistele. Väidetavalt olid lapsed sellisest vaatepildist šokeeritud. Oli ka koole, kus valik oli pisut rikkalikum ja müügil olid ka mahlu ja puuvilju.

Läti terviseministeeriumi algatusel keelati lõunanaabrite juures õppeasutustest paljude toiduainete, sh mitmete piimatoodete, küpsetiste, võileibade, aga ka värvi-, maitse- ja säilitusainetega karastusjookide müügi. Keelatud on energiajoogid, aga ka majonees, ketšup ja sinep, mis sisaldavad säilitus-, värviaineid ja kus on soola 100 grammi kohta rohkem kui üks gramm.

Lubatud on müüa vett, mahla, piima, maitsestamata jogurteid, värskeid ja kuivatatud puuvilju, juustu, teed, kohvi, samuti kuivikuid ja barankasid, mis ei sisalda hüdrogeenitud taimerasva ega toidulisandeid ning kus pole enam kui 5 g suhkrut 100 g toote kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles