Sillamäe noored kogusid heategevuskontserdiga üle 900 euro

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm

Detsembri keskel korraldas Sillamäe Huvi- ja Noortekeskus Ulei Tartu ülikooli kliinikumi lastefondi toetuseks heategevuskontserdi «Tee head», millega koguti 907 eurot.

17. detsembril Sillamäe kultuurikeskuses toimunud kontserdil astusid üles huvi- ja noortekeskuse kollektiivid ning viidi läbi heategevuslik loterii, teatas Tartu ülikooli kliinikumi lastefond. Sissepääs üritusele maksis 3 eurot ning kogu piletitulu annetati lastefondile vähihaigete laste suvelaagri korraldamiseks. Kontserdikülastajatel oli ka võimalik panustada otse annetuskastidesse.

Sillamäe huvi- ja noortekeskuse Ulei referent-infojuht Olga Žužžalova sõnul oli ettevõtmine keskuse jaoks esmakordne kogemusega heategevuses. «Idee heategevuskontserdi korraldamiseks pakkus välja meie keskuse tantsuõpetaja Nadezda Slyusarenko, kes soovis korraldada kontserti vähihaigete laste toetuseks. Kuna saime aegsasti teada, et lastefond aitab rahastada vähihaigete laste suvelaagreid, otsustasime annetada kontserdi tulu just Lastefondile,» rääkis Žužžalova, kelle sõnul on noortekeskus aktsiooni tulemustega väga rahul.

Ka lastefondi nõukogu esimees Küllike Saar peab kogutud annetust muljetavaldavaks. «See on alati väga südantsoojendav, kui noored inimesed leiavad omaalgatuslikult tee heategevuseni ja veel tänuväärsem, kui meie fondini. Sellise summa kokku kogumine on seejuures vaid suureks lisaväärtuseks,» ütles Saar. «Oleme südamest tänulikud usalduse eest!»

Onkoloogilisi haigusi põdenud ja põdevatele lastele ja nende vanematele suunatud suvelaagrit korraldab Eesti vähihaigete laste vanemate liit ning selle eesmärgiks on pakkuda vähihaigetele lastele vaheldust, meelelahutust ja harivat tegevust ning lapsevanematele spetsiifilisi teadmisi ja oskuseid. Lastefond on aidanud vähihaigete laste suvelaagrite korraldamisele kaasa juba aastast 2013, olles toeks nii rahaliselt kui lastele tegevust pakkudes. 

Tartu ülikooli kliinikumi lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi kolme miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles