Suurhaiglas sündis kolmandat aastat järjest 74 paari kaksikuid

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ida-Tallinna Keskhaigla ämmaemandatele oli möödunud aasta töörohke, sest võrreldes 2014. aastaga sündis mullu 105 last rohkem.

Aasta viimane kuu oli ITK-s poisterohke – sündis 324 last, kellest poisse oli 188 ja tüdrukuid 136.  Võrreldes eelmise aastaga sündis detsembris 36 last rohkem ja seda hoolimata tõigast, et näiteks 19. detsembril ei näinud ilmavalgust ühtki last. Kaksikuid sündis detsembris viis paari, kogu aasta jooksul 74 paari.

ITK sünnitusosakonna ämmaemandusjuht Grethel Tarmas kinnitas, et Eesti vanima sünnitusmaja ämmaemandate jaoks on iga lapse sünd oluline – olgu tegu poisi või tüdruku, kaksikute või üksiklapse sünniga.

«Võime rõõmustada, et möödunud aastal oli võrreldes kahe eelneva aastaga rohkem sünnitusi. On tõsi, et kolmandat aastat järjest on kaksikute arv jätkuvalt sama – sündis 74 paari kaksikuid, kuid kolmikuid läinud aastal ilmale ei tulnud. Vanemate rõõm on ka meie rõõm, seega loodame, et alanud aasta jätkub sama tegusalt,» rääkis Tarmas.

Alates augustist on sündivatele beebidele omalt poolt kingituse teinud lasteriiete bränd Polarn O. Pyret. Vanemad on saanud kinkekarbiga punase- või sinisetriibulised sokid, jõulude aegu lisati kingipakki ka mütsike. Sokipaare sai laiali jagatud aasta viimase viie kuuga 1634 paari ning ka algaval aastal saavad beebid kingituse.

«Polarn O. Pyretil on siiralt hea meel teha koostööd Ida-Tallinna Keskhaiglaga. Tore on kaasa lüüa projektis, kus saame kõigile vastsündinutele teha väikese kingituse,» sõnab Polarn O. Pyreti esindaja Keit Reiska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles