Uus ebolaalarm Lääne-Aafrikas

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebola vastu võitlevad meedikud Libeerias.
Ebola vastu võitlevad meedikud Libeerias. Foto: Abbas Dulleh/AP

Kõigest mõned tunnid pärast seda, kui maailma terviseorganisatsioon teatas, et ebolaepideemia Lääne-Aafrikas on läbi, tuli uudis uuest surmajuhtumist, mille tõenäoliselt põhjustas ebola.

Üks Sierra Leone naine suri Guinea lähedal asuvas külas kohe pärast seda, kui oli kindlaks tehtud, et ta on sellesse viirusesse jäänud, teatas BBC.

Ebolaepideemia Lääne-Aafrika sai alguse 2013. aasta detsembris ja on siiani nõudnud juba üle 11 000 inimelu. Sierra Leones on surnud ligikaudu 4000 inimest.

Kehtivate reeglite järgi tunnistatakse riik ebolavabaks pärast kahe 21-päevase inkubatsiooniaja möödumist ajast, mil testiga on tõestatud kahe viimase ebolakahtluse ekslikkust. Sierra Leone kuulutati ebolavabaks möödunud aasta 7. novembril, Guinea 29. detsembril.

Pärast seda, kui eile tunnistati ebolavabaks ka Libeeria, kuulutas maailma terviseorganisatsioon epideemia Lääne-Aafrikas lõppenuks. Nüüd on põhjust selles kahelda.

Reutersi andmetel võis ebolasse surnud 22-aastane naine selle haigusega nakatada veel 27 inimest. Mariatu Jalloh nimeline üliõpilane Sierra Leone keskosas asuvast Tonkolili piirkonnast jäi haigeks aasta alguses ja suri 12. jaanuaril. Noor naine elas koos 22 inimesega ja otsis abi kohalikust haiglast, kuid sealt saadeti ta kodusele ravile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles