Mediteerimine on tõhus stressihäire ravim

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stressihäire vastu on leitud uus ravim, mis võib seda tunduvalt leevendada - mediteerimine.
Stressihäire vastu on leitud uus ravim, mis võib seda tunduvalt leevendada - mediteerimine. Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/PA Images

Hiljutisest uuringust selgub, et regulaarne mediteerimine leevendab traumajärgse stressihäire sümptomeid ja lubab vähendada või lõpetada ravimite võtmise.

Augusta Ülikooli ja Dwight Eisenhoweri sõjaväehaigla ajukliiniku koostöös läbi viidud katses õpetati peapõrutusest taastuvatele sõduritele mediteerimist osana traumajärgse stressihäire ravist, kirjutab Terviseuudised.

Kui ravimid aitavad iga kolmandat häirega patsienti, siis mediteerimine võimaldas ravimite kogust vähendada või nende võtmise sootuks lõpetada 84 protsendil uuringus osalenud 74-st patsiendist. Mediteerimine aitas segajaid vaigistada ja sisemise rahu kaudu organismi stressihormoonide taset alandada ning vähendas ka ärevust ja hüperaktiivsust.

Neist, kes meditatsiooniga tegelema ei hakanud, vähendas ravimite kogust või lõpetas nende võtmise 59 protsenti ja 4o protsenti suurendas võetavate ravimite koguseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles