Arstide liit soovib esindajat haigekassa nõukokku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti arstide liidu president Lembi Aug
Eesti arstide liidu president Lembi Aug Foto: Toomas Huik

Eesti arstide liit, kelle tegevuse peamised eesmärgid on Eesti arstiabi edendamine ja tervishoiupoliitikas kaasarääkimine, soovib olla esindatud ka haigekassa nõukogus.

Eesti arstide liidu president Lembi Aug pöördus peaminister Taavi Rõivase ning tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski poole ettepanekuga arvata haigekassa nõukogu koosseisu arstide liidu esindaja, kirjutab Med24

«Haigekassa nõukogu langetab otsuseid, mis mõjutavad oluliselt arstiabi kvaliteeti ja kättesaadavust. Eesti arstide liidu tegevuse üks põhisuundi on arstiabi kvaliteedi edendamine ja tervishoiupoliitikas kaasarääkimine,» põhjendas ta ettepanekut ministritele adresseeritud kirjas.

Haigekassa nõukogul on  praegu 15 liiget, kelle seas on tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, rahandusminister Sven Sester, riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Aivar Kokk, riigikogu esindaja Viktor Vassiljev, sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna juhataja Heli Paluste ja paljude huvirühmade esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles