Liigne nutiseadmete kasutamine rikub tõsiselt laste nägemist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutiseadmete eelistamine õues mängimisele võib lapse jaoks tähendada, et peagi tuleb hakata prille kandma.
Nutiseadmete eelistamine õues mängimisele võib lapse jaoks tähendada, et peagi tuleb hakata prille kandma. Foto: Grace Chon/Caters News Agency

Silmaarst Ellen Lepiku sõnul kohtab laste juures tänapäeval üha enam akadeemilist lühinägelikkust, sest paljud lapsed istuvad väljas värskes õhus liikumise asemel kodus arvuti taga.

Eriti väsitab Lepiku sõnul silmi nutitelefonide tulekuga kaasnenud lugemine ja arvutimängude mängimine autos või bussis, kirjutab Med24.

«Hüplevat väikeekraani on niigi raske jälgida, sõiduki raputamine aga raskendab seda veelgi,» sõnas Lepik, kes soovitab lapsevanemail paluda lastel nutiseadmed bussisõidu ajal käest panna. Põhjuseks on see, et bussi raputamine paneb ekraani hüplema ja see on silmadele väga väsitav.  

Lepiku sõnul on silmahaigused teinud laste hulgas hüppelise tõusu, mille väga oluliseks põhjuseks ongi just peamiselt silmade ülekoormuse tõttu tekkiv akadeemiline lühinägelikkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles