Kuidas tunda ära kurnav gripp?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur osa koolilastest loodab grippi ja sellega kaasnevaid külmetushaigusi ennetada vaid kätepesuga või siis tervislikult toitudes ja elades.
Suur osa koolilastest loodab grippi ja sellega kaasnevaid külmetushaigusi ennetada vaid kätepesuga või siis tervislikult toitudes ja elades. Foto: PantherMedia

Tänavu ühe elu nõudnud ning hoogsalt levivast haigusest annavad märku püsiv kõrge palavik, pea- ja lihasvalu ning kuiv köha.

Praeguseks ligi nädala gripi käes vaevelnud mehele, kes ei soovinud oma nime ajalehes avaldada, oli grippi jäämine uus kogemus. «Tunni aja jooksul tõusis palavik 39 kraadini ja lihtsalt ei jaksanud enam voodist tõusta,» rääkis ta haigestumise algusest.

Kogu keha valutas, öösiti magada ei saanud ja kõrge palavik püsis kolm päeva. Samuti valutas kurk, kuid haigele endale üllatuseks ei kaasnenud gripiga nohu. «Kannatasin, hambad ristis, ja mõtlesin, et mis see olla võib,» kirjeldas ta oma kogemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles