Peterburis suletakse gripi tõttu koolid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburis suletakse gripipuhangu tõttu koolid
Peterburis suletakse gripipuhangu tõttu koolid Foto: SCANPIX

Venemaa suuruselt teises linnas Peterburis suletakse gripipuhangu tõttu koolid ja inimesed tunglevad apteekides, grippi on surnud 22 inimest.

Rahvasuus seagripina tuntud gripiviirus A(H1N1) on nõudnud talve algusest saadik Venemaal 80 inimese elu. Kõige rohkem surmajuhtumeid on Peterburis.

Kohalike võimude sõnul antakse iga päev abi umbes 12 000 gripisümptomitega inimesele, 80 protsendil juhtumitest on tegemist tüvega H1N1.

Hooajalise girpi ja H1N1 leviku tõkestamiseks suletakse alates 1. veebruarist Peterburi algkoolid kaheks nädalaks. Paljud vanemad ei saada juba nüüd lapsi kooli.

Vene ametnikud püüavad seagripihirmus kodanikke maha rahustada. Tervishoiuminister Veronika Skvortsova kinnitas esmaspäeval, et olukord on «täielikult kontrolli all».

Ka riigi peaarst ütles, et gripijuhtumite arv ei ole erakordne.

Peterburis on rahvas sellest hoolimata apteegid külmetushaiguste vastu mõeldud ravimitest ja kaitsemaskidest tühjaks ostnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles