Analüütik: kui haiglatele oleks lepinguid paremini selgitatud, ei oleks võib-olla pöördumiseni jõutud

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti haigla juhatuse liige Arvi Vask.
Lõuna-Eesti haigla juhatuse liige Arvi Vask. Foto: Margus Ansu

Praxise analüütiku Riina Sikkuti ja Lõuna-Eesti haigla juhi Arvi Vase hinnangul oleks haigekassa pidanud uusi lepinguid haiglatele paremini selgitama.

11 Eesti haiglat leiavad tehtud pöördumises, et haigekassa lepinguga väheneb ravi kättesaadavus elukohajärgsetes üldhaiglates. Riik soovitab omakorda haiglatel teha rohkem koostööd, vahendas ERRi uudisteportaal saadet «Foorum».

Arvi Vask selgitas saates, et haigekassa on teiseks poolaastaks pakkunud välja oluliselt vähem ravijuhte ambulatoorse eriarstiabi osas ja kui nii jääks, oleks tema sõnul suur risk, et paljudel erialadel maakondades enam teisest poolaastast arstiabi ei saa.

Vask tunnistas, et haigekassa kinnitas siiski, et jõuga ettepanekuid täide ei viida ja eeldatakse kolmepoolset kokkulepet pädevuskeskusega. «Kui see kokkulepe peab, siis see on üldhaiglatele vastuvõetav,» ütles Vask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles