Gripivaktsiini leidub veel üksikutes apteekides

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp on raske haigus ja sunnib pahatihti voodisse jääma. Foto on illustratiivne.
Gripp on raske haigus ja sunnib pahatihti voodisse jääma. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Müügiloa hoidja Sanofi Pasteur S.A. on sel hooajal Eestisse toonud 32 800 annust gripivaktsiini, mis on veidi enam, kui eelmisel hooajal kulus. Suurenenud huvi tõttu on see kogus praeguseks lõppemas.

Praegu on Ravimiinfo ja Apteegiinfo portaalide andmetel vaktsiin saadaval ligikaudu 20 apteegis üle Eesti, teatas ravimiamet. Lisaks võib vaktsiini alles olla ka perearstikeskustes ning haiglates. Näiteks on praeguse seisuga Vaxigrip vaktsiini saadaval Kohtla-Järve, Püssi, Sillamäe, Mustvee, Järvakandi, Kohila, Iisaku, Kehtna, Põltsamaa jm apteekides.

Inimene, kes soovib ennast vaktsineerida, peaks võtma ühendust oma perearstiga ning paluma tal kirjutada retsepti ning seejärel saab uurida apteekidest, kus vaktsiini veel saadaval on. Kindlasti tasub apteeki ette helistada ja küsida kinnitust, et vaktsiini veel on, sest ülalmainitud veebilehed kajastavad apteekide laoseisu viivitusega ning vaktsiin võib olla kellelegi juba ära müüdud.

Ravimiamet on valmis erandkorras lubama Eestisse ka võõrkeelses pakendis vaktsiini, nagu möödunud aasta novembris 1800 annuse osas tegime. Vaktsiinitootjad on teatanud, et rohkem vaktsiini nad käesoleval hooajal Eestisse tuua ei planeeri, kuid ravimiamet uurib siiski võimalusi täiendavateks tarneteks ning on valmis ka olukorraks, kus tuleb lubada müügiloata vaktsiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles