Ministeerium võtab laste tervishoiu luubi alla

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeerium püüab leida mõjukamat rakendust laste tervise ennetuse metoodikale ning otsida vastsündinute haiglajärgseks tervisekontrolliks Eesti tervishoiusüsteemi sobivat lahendust.

«Oleme võtnud tänavu teemaks laste ennetavate tervisekontrollide valdkonna korrastamise, kaasajastades selleks ka kuni 18-aastaste laste tervisekontrolli juhendit. Üks eesmärke on rahvusvahelisele kogemusele tuginedes leida Eestile sobiv lahendus vastsündinute esmaseks tervisekontrolliks,» ütles sotsiaalministeeriumi tervishoiuvõrgu juht Heli Paluste.

Ta täpsustas, et üks osa juhendist on ka koduvisiit, mis on üks võimalik sekkumise viise vastsündinute tervise tagamiseks ning sedagi käsitletakse tõenduspõhisusest lähtuvalt, et selgitada välja Eesti oludesse sobiv korraldus.

Laste tervisekontrolli juhendi kaasajastamiseks on kokku kutsutud töörühm, kuhu on kaasatud Eesti psühholoogide liit, Eesti perinatoloogia selts, Eesti lastearstide selts, Eesti perearstide selts, Eesti ämmaemandate ühing, Eesti õdede liidu pereõdede ja lasteõdede seltsing, Eesti pereõdede ühing, Eesti sotsiaaltöö Aasotsiatsioon, Eesti logopeedide ühing, haigekassa ja Eesti vanemluse ümarlaud.

Esimesel kohtumisel lepiti kokku juhendisse tulevad teemad. Juhendi kaasajastamine on plaanis hiljemalt aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles