Kuus toiduainet, mida ekspert ei söö kunagi (1)

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austrid.
Austrid. Foto: PartnerMedia

Jurist Bill Marler töötas 20 aastat saastunud toidust ajendatud kohtuasjadega ning seetõttu on ta lõpetanud teatud toitude söömise.

Advokaat ja jurist, kes pidas kohtuvaidlust tuntud kiirsöögikohaga Chipotle sealt alguse saanud noroviiruse puhangu tõttu, avalikustas artiklis «Health Insider» toiduained, mis erinevaid haigusjuhtumeid põhjustavad, vahendab Business Insider.

Auster

Marleri sõnul on ta näinud austrite söömisega avaldunud haigusi viimase viie aasta jooksul rohkem kui kahel eelneval aastakümnel. Peamiseks ohuks on see, et merekarpe soojendatakse vees.

Eelnevalt tükeldatud või pestud puu-ja köögiviljad

Marler ütleb, et ta väldib neid «nagu katku». Mugavus võib olla hea, kuid kuna rohkelt inimesi neid käitleb ja töötleb, siis tähendab see ikkagi rohket toidu saastumist.

Idud

Advokaat toob välja ka idud, mille kasvamise ajal tekib kahjulikke baktereid. Marler sõnas, et ka need on ta eemaldanud enda menüüst.

Liha

Eksperdi sõnul tuleb kuumutada liha kuni 71 kraadini, et tappa kõik bakterid, sealhulgas E. coli või salmonella.

Toores munad

Marler ei söö toorest muna eelkõige seetõttu, et endiselt võib sellest toiduainest saada salmonella. Mees on loobunud tooreste munade söömisest, hoolimata sellest, et võimalus saada toidumürgitust on palju väiksem kui 20 aastat tagasi.

Pastöriseerimata piim ja värske mahl

Aina enam julgustatakse inimesi jooma toorpiima ja värsket mahla, väites, et pastöriseerimine kahandab toiteväärtust. Marler kinnitab, et pastöriseerimata vedelike joomisel võib suureneda haigestumise risk, kuna need sisaldavad erinevaid samuti baktereid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles