Euroraha peaks tööturule tagasi tooma tuhandeid hooldajaid ja erivajadusega inimesi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abivahendid võivad olla eluks vajalikud.
Abivahendid võivad olla eluks vajalikud. Foto: Panther Media

Kohalike omavalitsustele käib olemasolevate sotsiaalteenuste arendamine ja uute teenuste väljatöötamine üle jõu, mistõttu on sotsiaalministeerium Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest käima lükanud meetme kogumahus 30 miljonit eurot, kust omavalitsused saavad taotleda raha sotsiaalteenuste ja koostöö arendamiseks.

Tööturul osalemist toetavate hoolekandeteenuste meetmega soovib sotsiaalministeerium aastaks 2020 tuua tööturule tagasi umbkaudu 4200 erivajadusega, hoolduskoormusega või toimetulekuraskustes inimest, vahendab ERRi uudisteportaal «Aktuaalset Kaamerat».

Nii saaks tööle naasmisele mõelda ka näiteks 42-aastane Leelo Naaber, kes sõidab juba viimased kümme aastat äripäeviti Antslast Võrru ja tagasi, et tuua 16-aastane autistist poeg Järve kooli. Naaber unistab tööle minemisest, kuid ei näe selleks võimalust enne, kui talle võimaldatakse kohalikust omavalitsusest tugiisik ja transporditeenus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles