Puuetega inimeste arv on tõusuteel

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abivahendid puuetega inimeste festivalil Pärnus.
Abivahendid puuetega inimeste festivalil Pärnus. Foto: SCANPIX

Puuetega inimeste koja juhatuse esimehe Monika Haukanõmme sõnul ulatub puuetega inimeste arv ühiskonnas juba üle 120 000.

Haukanõmm märkis täna tähistatava rahvusvahelise puuetega inimeste päeva puhul, et puuetega inimeste arv kasvab järjest ja nii tuleb nendega ka järjest enam arvestada ning kaasata neid otsustusprotsessidesse.

«Järgnevatel aastatel peavad puudega lapsed ja neile suunatud teenused, sh haridus muutuma prioriteediks number üks, kui me soovime, et puuetega inimeste tõrjutus väheneks ja nad oleksid täieõiguslikud ja võrdväärselt ühiskonda panustavad kodanikud nii-nimetatud pelgalt tarbijate asemel,» lisas ta.

Tänase tähtpäeva puhul korraldab puuetega inimeste koda Tallinnas ka konverentsi «Puudega inimene täna ja tulevikus».

Päeva esimeses osas arutletakse teemadel, kas vaesus ja sotsiaalne tõrjutus on probleemiks ka Eesti puuetega inimeste hulgas. Tutvustatakse projekti «Kriisi mõju vaesuse süvenemisele puuetega inimeste hulgas Eesti maakondades» küsitluse tulemusi ning vaatluse all on ka puudega inimeste kuvand avalikkuses.

Konverentsi teises osas toimuval paneeldiskussioonil diskuteerivad erinevate erakondade esindajad - Hanno Pevkur, Jüri Ratas, Urmas Reinsalu, Eiki Nestor, Mai Treial ja Maret Merisaar teemal «Puuetega inimeste poliitika Riigikogu valimistel – valguses või varjus».

Lisaks autasustatakse konverentsil isikuid, organisatsioone, asutusi ja koostööpartnereid, kelle järjepidev ja pühendunud töö on aidanud kaasa puuetega inimeste sotsiaalse tõrjutuse vähendamisele ja suurendanud ühiskonda kaasatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles