Sõrra: Eesti Nokia on tervislik ja hea kodumaine toit

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Tartumaa Põllumeeste Liidu esimehe Jaan Sõrra sõnul on üheks Eesti Nokiaks hea kohapeal toodetud toit, mille tarbimise suurenemine aitaks oluliselt parandada Eesti rahva tervist.


«Ega meil neid maavarasid väga palju ole, aga Eestis on ajast aega kasvatatud väga head toitu,» ütles Sõrra.

Ta lisas, et mujal kasutatakse taimekaitsevahendeid ja väetisi palju rohkem kui Eestis ja seetõttu on meil ka tavatoiduained palju tervislikumad, mahetoidust rääkimata.

Sõrra sõnul on meil ka piisavalt maad, selleks et ära toita oma rahvas ja toota ka ekspordiks. «Eelmise riigikorra ajal toitis väike Eesti ära ju kogu suure Loode-Venemaa,» nentis ta.

Tartumaa põllumeeste liit korraldab 10. detsembril algusega 10.30 Tartus Vanemuise väikeses teatrimajas konverentsi «Eesti toidu tootmisest innovaatilise maaeluni,», kus on sel teemal päevakavas mitmed ettekanded.

Ühe esineja, Europarlamendi saadiku Ivari Padari sõnul peab iga riigi põllumajandus oma rahva toitmisega toime tulema ja igasuguste poliitikate kujundamisel peab see tõsiasi esiplaanil seisma.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles