Lugeja küsib: kas gripihooajal pääsevad isad sünnituse juurde?

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia

«Kui naisterahvas on kohe-kohe sünnitamas, siis hetkeseisuga Pelgulinna sünnitusmajja külastajaid sisse ei lasta. Sooviks teada, et kas ka isasid ei lasta, kui näiteks naine peaks jääma pikemaks ajaks pärast sünnitust haiglasse või kuidas see korraldus täpsemalt välja näeb?» soovib lugeja teada.

Vastab Lääne-Tallinna Keskhaigla kommunikatsioonispetsialist Liisa Suba.

Gripi kõrgperioodil on Pelgulinna sünnitusmaja nagu ka teised Lääne-Tallinna keskhaigla statsionaarsed üksused külastajale tõepoolest suletud. Sünnitusmajas on erandiks peatsed isad, kes on siiski oodatud oma lapse sünni juurde.

Kui laps on sündinud, võivad värsked isad üldpalateid külastada tavapärastel külastusaegadel kell 14.00-19.00, perepalatites võivad isad olla pere juures pidevalt. Teistel pereliikmetel, sõpradel ja suurtel õdedel-vendadel palume siiski koju jääda.

Oluline on teada, et külastuspiirang ei ole mõeldud kellegi kiusamiseks, vaid see on kehtestatud eesmärgiga vähendada nii haiglas viibijate kui ka haigla personali nakatumisohtu grippi ja ülemiste hindamisteede viirushaigustesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles