Tartu tervishoiu kõrgkool saadab tööturule 173 tervishoiuspetsialisti

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õed tegelevad näiteks vaktsineerimise ja vereproovide võtuga.
Õed tegelevad näiteks vaktsineerimise ja vereproovide võtuga. Foto: Margus Ansu

Tartu tervishoiu kõrgkool saadab täna teele 173 tulevast tervishoiuspetsialisti. Lõpuaktusega avatakse samas kõrgkooli juubeliaasta, mil plaanitakse kokku teha 205 head tegu.

Aktusel saavad lõpudiplomi bioanalüütiku, õe, tervisekaitse spetsialisti, ämmaemanda ja radioloogiatehniku õppekava rakenduskõrghariduse tasemel lõpetajad, aga ka Rakvere haigla juures kõrghariduse saanud 18 õde ning hooldustöötaja õppekava kutseõppurid, teatas Tartu tervishoiu kõrgkool.

Kuna Tartu Tervishoiu Kõrgkool tähistab 2016. aasta novembris 205. aastapäeva, on kõrgkoolil aga plaanis terve juubeliaasta täita heade tegudega nii õppetöös kui ka kogukonnas. 205 head tegu viiakse ellu kõrgkooli töötajate, tudengite, vilistlaste ja koostööpartnerite abil. Heade tegude tegemist alustatakse juba lõpuaktusel.

Nii näiteks sõlmib Tartu tervishoiu kõrgkool aktusel ühtlasi koostööleppe Jyväskylä rakenduskõrgkooliga. Tartu tervishoiu kõrgkooli õe ja ämmaemanda õppekavade juht Kersti Viitkar sõnas, et lepingu eesmärgiks on tugevdada koostööd kahe kõrgkooli õe õppekava vahel, et seeläbi panustada õendushariduse kvaliteeti ja suurendada tudengite kutsealaseid pädevusi.

Viitkari selgitusel saavad mõlema kõrgkooli õe õppekava tudengid juba sellest õppeaastast osaleda ühistel ainetel, mida õpetavad mõlema kõrgkooli õppejõud koos. «Ühiselt käsitletakse õenduses aktuaalseid teemasid nagu eakate ja laste vaimse tervis ning multikultuursus ja rahvusvahelisus õenduses,» lisas Viitkar.

Juubeliaastal on kavas mitmeid teisi koostööprojekte, mis pakuvad tervisedenduslikke harivaid tegevusi igas vanuses inimestele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles