Terviseamet: gripilaine kõrgpunkt pole veel kätte jõudnud

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse on haigestunud küll paljud inimesed, kuid gripilaine kõrgpunkt ei ole veel käes.
Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse on haigestunud küll paljud inimesed, kuid gripilaine kõrgpunkt ei ole veel käes. Foto: Maksim Bogodvid / Sputnik / Scanpix

Mandri-Eestis on kolmel viimasel nädalal pidevalt kasvanud ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestunute hulk ja lähinädalatel see võib veelgi kasvada, sest terviseameti hinnangul pole kõrghetk veel käes.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu pöördus eelmisel nädalal arstide poole ligi 7400 inimest ja terviseameti sõnul oli seda üle-eelmise nädalaga võrreldes 20 protsenti rohkem, vahendab ERR.

Terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri märkis, et tänavune gripihooaeg on sarnane 2013. aastal aset leidnud haigusperioodiga. «Kui see kõik samamoodi jätkub, siis me võime ka paaril järgmisel nädalal näha haigestunute hulga tõusu ja see võib kasvada 9000 kuni 10 000 haigestunud inimeseni nädalas,» selgitas Saluri, kes lisas, et haigestumiste arv võib mõnda aega püsida kõrgtasemel.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumiste hulk võib püsida suhteliselt kõrgel isegi kuni märtsi keskpaigani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles