Majanduslikult kõige edukamad perearstid tegutsevad Raplas

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajaleht Meditsiiniuudised koostas tänavu esimest korda perearstide edetabeli, kus esikoha sai majanduslikult kõige edukamaks osutunud Rapla perearstikeskus.

Neljale arstile võrdse osalusega kuuluv keskus saavutas esikoha, kui hinnati nii nende käivet, kasumit, käibe kasvu, kasumi kasvu, ROAd kui ka rentaablust. Perearstikeskuse käive 2009. aastal oli 7,6 miljonit krooni ja kasum enne makse 990 000 krooni, vahendas ajalehe veebiportaal Mu.ee.

«Kui meil on õnnestunud praksist ärimaailma mõistes edukalt majandada, on see ju suurepärane,» kommenteeris Rapla perearst Kadri Luga. Samas pidas ta veel olulisemaks mainida, et oma igapäevatöös ei mõtle arstid finantstulemustele ega võistle kellegagi koha eest edetabelis.

«Ainus, mille poole pürgime, on Eesti Perearstide Seltsi koostatud perearstitöö kvaliteedi kriteeriumide korrektne täitmine,» sõnas ta.

Edu peamiseks teguriks peab Luga põhimõtet, et oma praksist tuleb majandada nagu isiklikku majapidamist isegi siis, kui võrdseid omanikke on neli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles