Treeningud, mille kombineerimine leevendab depressiooni

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Depressioonis naine
Depressioonis naine Foto: SCANPIX

Värskest uuringust selgus, et kombineerides meditatsiooni ja aeroobseid harjutusi alanesid uurimuses osalenutel depressiooni sümptomid 40 protsenti.

Tervishoiutöötajad soovitavad sageli depressiooniravimina lisaks antidepressantidele ka treeninguid ning meditatsiooni, kuid nende kahe kombineerimise mõju pole varem teaduslikult uuritud, kirjutab newsmax.com.

Ajakirjas Translational Psychiatry avaldatud teadustöös leidsid Ameerika Rutgersi ülikooli teadlased, et meditatsiooni ja aeroobsete harjutuste kombineerimine aitab depressioonis inimestel negatiivseid mõtteid eemale hoida ega lase muutuda probleemidel suureks ja koormavaks.

Teadlased jälgisid 22 depressioonis tudengit ning 30 vaimset tervet üliõpilast kaheksa nädala jooksul. Selle aja jooksul käisid nad iga nädal kaks korda meditatsiooni ja aeroobses treeningus. Treeningud kestsid pool tundi. Kui osalejate mõtted hakkasid triivima minevikku või tulevikku, soovitati neil keskenduda hingamisele. See aitab depressioonis inimestel olla ainult selles hetkes ning muuta seda, millele elus tähelepanu pööratakse.

Pärast katses osalemist tõdesid depressioonis tudengid, et neil esines vähem depressiooni sümptomeid ning nad tegelesid vähem aega negatiivsete olukordade pärast muretsemisega. Samuti tundsid nad end rohkem motiveerituna ning nende vaade elule oli muutunud positiivsemaks. Teadlased tõid välja, et kokkuvõttes vähenes neil sümptomite esinemine 40 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles