Lugeja küsib: miks on haiglas üleriiete äraandmine nii keerukas?

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

«Minnes radioloogiasse arsti juurde avastasin, et sealt oli kadunud garderoob ning mul polnud oma mantlit kuhugi jätta. Mind suunati kõrvalmajja, kus asuvad perearstikeskused ja ortopeediakeskus. Seal on tõesti garderoob, kuid järjekord ukseni, teenindamas vaid üks naine, kellel higi voolab ja kes jookseb nagu orav rattas. Küsisin, et kas on veel mõni garderoob kuskil, siis vastati, et jah, tagamajas, kus on haigla. Naeruväärne - kas ma pean tõesti viima üleriided teise majja ning siis tulema läbi õue enda arstile või orienteeruma kuidagi läbi majade? Miks on patsiendile tehtud üleriiete äraandmine nii keerukaks ning miks on kahe maja teenindamiseks vaid üks kohutavalt pika sabaga garderoob ja üks teenindaja?» soovib lugeja teada.

Vastab Lääne-Tallinna Keskhaigla kommunikatsioonispetsialist Liisa Suba.

Mõistame lugeja muret täielikult. Haigla peakorpuse garderoobiküsimused on olnud meil korduvalt teemaks.

Aus vastus lugeja küsimusele on, et praegune garderoobikorraldus on tingitud üleüldisest ruumipuudusest haigla peakorpuses. Meil ei ole majas piisavalt vaba pinda garderoobi paigutamiseks kohta, mis oleks patsiendi liikumistrajektoore arvestades loogiline ja mugav.

Seetõttu oleme teinud kokkuleppe kõrvalmajaga ehk Merimetsa tervisekeskusega, et Lääne-Tallinna keskhaigla patsiendid tohivad üleriided jätta Merimetsa tervisekeskuse garderoobi – tegemist on sama kohaga, kus lugeja sõnul ulatus järjekord ukseni. Kindlasti ei ole see ideaalne lahendus, kuid meil on vedanud, et patsiendid on olnud neis asjus enamasti väga mõistvad.

Merimetsa tervisekeskuse garderoobikorraldus ei ole paraku Lääne-Tallinna keskhaigla otsustada, seega ei oska me omalt poolt kommenteerida, kas oleks võimalik riietehoidjate arvu talvisel perioodil suurendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles