Ossinovski pressikonverentsil: mina olen lihtsurelik, aga haigekassa juhatuse esimees mitte

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Kristjan Teedema
Eesti elanike hinnangud tervisele ja arstiabile

EMOR avaldas täna uuringu „Eesti elanike hinnangud tervisele ja arstiabile“ andmed 2015. aasta kohta. Et head tervist aitab hoida ka naermine, oli pressikonverentsil üks lõbusam hetk. Vaadake ise. Aga asja juurde: positiivsena tuli uuringust välja, et 73% Eesti elanikest peab arstiabi kvaliteeti heaks, kusjuures usk perearsti asjatundlikkusse on jõudnud väga kõrge 90 protsendini. Paraku teeb ikka muret arstiabi kättesaadavus, millega on rahul alla poole, 42% Eesti elanikest. Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul mõjutavad suhtumist eriarstiabi kättesaadavusse põhjendamatult pikad järjekorrad. Kättesaadavust aitaks parandada perearstide vastuvõtuaegade pikendamine hilisele pärastlõunale ja õhtupoolikule, ning leevendust toob kavandatav täiskasvanute hammaste parandamise programm koos täiendava hambaravi hüvitisega. Olulised lahendused arstiabi kättesaadavuse parandamisel on seotud ka e-tervise teenustega: tööle tuleb panna digiregistratuur, digisaatekiri ja e-konsultatsiooni teenused. Uuring on huvilistele kättesaadav siit: http://www.sm.ee/sites/default/files/content-editors/Ministeerium_kontaktid/Uuringu_ja_analuusid/Tervisevaldkond/arstiabi_uuringu_aruanne_2014_tnsemor.pdf

Posted by Sotsiaalministeerium on 17. veebruar 2016. a.

EMOR avaldas täna uuringu «Eesti elanike hinnangud tervisele ja arstiabile» andmed 2015. aasta kohta. Täna sel teemal toimunud sotsiaalministeeriumi pressiüritusel oli ka üks lõbus hetk. Naer on terviseks ja just haiguste ennetamine aitaks ministri sõnul nii pere- kui ka eriarstide koormust vähendada. Vaadake ise ja olge terved!

EMORi küsitlusest selgus, et 91 protsenti Eesti inimesi on nii pere- kui ka eriarsti teenuse kvaliteediga rahul. See on väga hea näitaja. Pahameelt teeb paljudele Eesti elanikele aga arstiabi kättesaadavus, mis on hea vaid 42 protsendi küsitletute hinnangul.

Loe lähemalt Postimehe terviseportaalist ja homsest paberlehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles